Jdi na obsah Jdi na menu
 


...Den je krásný...

3. 4. 2013

 

Ponožkový drdol 

 
Když se nad tím zamyslím, tak co se mi na ponožkovém drdolu líbí nejvíc. Líbí se mi, když je veliký. Líbí se mi i to, když je hladký, ale ne naprosto uhlazený. Líbil by se mi ten tvar, kdyby byl trošku víc free. Zamýšlím se už nad tím dlouho a toto jsou moje alternativy, které fungují na mé hlavě bez bolestí.

 
Ponožkový drdol na volno
Prostě klasika s tou drátěnkou, jen je nutné to nemontovat tak těsně a trošku si s tím pohrát. Sice to není úplně ještě ono, časem to třeba ještě vychytám. Jen tak mimochodem, ten způsob, kdy si uděláte culík, navléknete drátěnku, rozprostřete vlasy, zagumičkujete, aby vlasy na drátěnce držely, a zbytky vlasů prostě někam nějak zamotáte... tak to považuji snad za naprosto nejhorší variantu ponožkového drdolu. Výsledkem totiž je uhlazený maličký bobek a kolem něho omotané vlasy.

 

 
Drdol ze smyčky
Další možností je prostě se na tu drátěnku totálně vykašlat a zaměřit se spíš na velký nadýchaný drdol. Na internetu a YouTube najdete spoustu návodů na "messy bun", které zahrnují tupírování a modelování drdolu. Ten svůj já dělám naprosto jednoduše. Dělám si jakoby culík, ale neprovléknu vlasy až na konec, udělám smyčku. A tuto smyčku jakoby přeložím a udělám z ní další smyčku. Trošku to pomuchlám, nějaké prameny povytahuji, něco zasponkuji a je to. Jen tak mimochodem, toto je přesně ten typ drdolu, kdy koukáte na holku v lavici před vámi, která začne s dlouhými vlasy a gumičkou a postupným protahováním a potahováním a zastrkáváním dosáhne výsledku, kdy naprosto nechápete, jak to udělala. A každá holka si to asi nejspíš dělá jinak...

 

 
Okrouhlý drdol
Ten tvar ponožkového drdolu dokonce můžete úspěšně nafingovat bez použití drátěnky. Já k tomu potřebuji zvlněné vlasy, pak si udělám culík, hlavu trošku předkloním a ty vlněné vlasy rozprostřu kolem gumičky. Vlasy si většinou sednou do požadovaného tvaru, pak jen podtočím a zasponkuji konce.

 

 
Drdoly nijak nefixuji, nesprejuji nebo nelakuji, většinou mi vydrží celý den. Vlasy mám dlouhé zhruba pod lopatky. A jak si děláte drdol u vás doma?
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

?

Anet,8. 6. 2014 20:24

Uplná sračka:D